Prajitura Mocca
Sursa Prajitura Mocca
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am folosit pt o tava de chec mica:
- blatul: 3 oua, 3 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, 2 linguri de rom, zeama si coaja de la o lamaie mica, un plic de zahar vanilat, un plic de praf de copt, 5 linguri de faina, o lingura de alune macinate.
- crema de cafea: 100 g unt, 100 ml frisca lichida (de preferinta Meggle), 5 linguri de zahar pudra, o lingurita de rom, 5-6 lingurite de cafea foarte tare (o ceasca de apa si 2 linguri pline de cafea, dupa care se strecoara foarte bine inainte de a o incorpora in crema; un expresso ar fi fost excelent). O mana de stafide macerate in alcool.
- glazura duo de la dr. Oetker
Metoda:
Pentru blat am facut un pandispan (fiecare il face asa cum s-a obisnuit). Aluatul l-am pus in tava de chec unsa cu ulei si am dat la cuptor la foc potrivit cca 20-25 de minute, sau pana cand scobitoarea iese curata.
Intre timp am facut crema, mixand mai intai untul cu zaharul, apoi adaugand cate putin din frisca lichida pana cand crema a devenit pufoasa. Apoi cate una-doua ligurite odata, am pus esenta de cafea si romul, mixand de fiecare data pana la completa omogenizare.
Cand checul s-a racit complet, l-am taiat in 3 parti egale pe orizontala, am umplut fiecare blat cu crema peste care am presarat cateva stafide. Peste ultimul blat am turnat glazura, respectand indicatiile de pe plic.
Am lasat la rece cateva ore apoi am portionat si am servit.
Mie mi-a iesit crema foarte moale, si nu am mai insiropat blaturile, dar daca va reuseste o crema pufoasa si ferma, blaturile se pot insiropa, dupa preferinta.
Pofta buna! :)