Prajitura Mimoza Sau Prajitura Albinita ?
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In revista apare sub denumirea de Mimoza ,dar eu o stiam ca Albinita sau Ungureasca.
Oricum, este o bunatate de prajitura si foile pregatite dupa aceasta reteta se intind mult mai usor datorita laptelui care inmoaie coca.
Ingrediente pentru 4 foi coapte pe spatele tavii de marimea ( 22/30 cm) :
50 g unt
150 g zahar
1 ou
2 linguri cu miere
5 linguri cu lapte
450-500 g faina
1 plic praf de copt
Ingrediente pentru crema :
500 ml lapte
3 galbenusuri
200 g unt gras
3 linguri cu faina
200 g zahar pudra
2 fiole cu esenta de vanilie
1 cana cu gem de prune/capsuni
Foile:
Intr-o cratita, punem untul ,laptele,zaharul,mierea si oul.Punem pe foc mic si amestecam continuu,pana se obtine o spuma,cam 10 minute.NU SE FIERBE !
Lasam compozitia sa se raceasca.
Amestecam praful de copt cu faina cernuta.Incorporam in compozitia cu miere.
Framantam un aluat omogen,il impartim in 4 parti egale.
Intindem 4 foi pe care le coacem pe dosul tavii unsa cu putin unt in cuptorul incins( pana se inchid putin la culoare).Se vor usca afara.
Crema:
Amestecam cu un tel faina,laptele si galbenusurile.Punem pe foc mic si fierbem amestecand continuu.Adaugam esenta de vanilie.
Lasam sa se raceasca.
Batem spuma untul cu zaharul si adaugam peste amestecul racit.Omogenizam bine toate ingredientele astfel incat sa obtinem o crema de consistenta mierii.
Impartim crema in doua parti egale.
Asamblam prajitura: foaie,crema,foaie,gem,foaie,crema,foaie.
Asezam un fund de lemn,o greutate, peste prajitura si o dam la rece peste noapte.
Presaram zahar farin si o portionam.
Frageda si gustoasa !
Pofta buna!