Prajitura Marmorata
Sursa Prajitura marmorata
articol scris de oanaoana blog Dulciuri ca la Oana acasa
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 8 oua separate;
- 1 masura si 1/2 faina (printr-o masura ma refer la o cana de 250ml)
- 1 masura si 1/2 de zahar granulat (sau 1/4 daca nu vreti sa fie prea dulce)
- 2 linguri de cacao
- 8 linguri de ulei
- extract de vanilie
- un praf de sare
Separat de amesteca galbenusurile cu ulei si se freaca bine ca pentru maioneza. Apoi se pune peste albusul spuma, se mai adauga arome si incet incet se adauga faina amestecand incet de jos in sus (nu amestecati repede sau prea mult timp pentru ca isi va pierde volumul). Atentie, se pune doar 1 cana de faina iar apoi aluatul se imparte in 2 parti egale. Intr-o parte se adauga restul de faina si se mai amesteca putin sa nu ramana cocoloase si in celalta jumatate se adauga cacao.
Se unge o tava cu ulei (eu am avut o tava de 30x20cm) se pune hartie de copt pe fundul tavii si se unge si ea cu ulei (eu fac asa de ceva vreme pt ca am tavile de copt prea subtiri si ba mi se lipea prajitura de tava, ba de hartia de copt... ufff!). Se pune cate o lingura din fiecare aluat, alternativ, unul peste altul pana cand se termina.
Se da la cuptor la foc mediu (170-180 grade) timp de 30-40 minute sau pana cand scobitarea introdusa in centru iese curata. Desi e o prajitura foarte simplu de facut, mi s-a parut foarte interesanta tehnica aceasta in valuri si mi-am propus s-o incerc. Pe langa faptul ca a fost foarte gustoasa, aspectul in valuri a fost foarte apreciat. Sper sa va iasa si voua si s-aveti pofta!