Prajitura Marmorata Cu Nuca De Cocos Si Caise
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
6 oua
300 g zahar
300 g faina + 2 linguri faina
150 ml ulei
1 plic praf de copt stins cu lamaie sau otet
1 lingura cu varf praf cacao neagra
2 linguri nuca macinata
1 1/2 linguri lapte
6-7 linguri fulgi nuca de cocos
1/2 lingurita esenta de vanilie
1/4 lingurita esenta de portocale
2-3 linguri zahar pudra pentru tapetare
1 praf de sare
7-8 caise
PREPARARE:
Pornind de la pandispanul cu caise si ciocolata alba, mi-am spus ca o mica variatiune nu ar strica. As spune chiar ca aceasta incercare imi place atat de mult incat voi repeta reteta si saptamana viitoare (daca mai raman caise in copacul din curte).
Batem albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o spuma tare ca pentru bezea. Punem esenta de vanilie, apoi galbenusurile (unul cate unul, sau toate in acelasi timp) si amestecam usor cu un tel.
Incorporam pe rand uleiul, praful de copt si faina, fara sa mixam, doar amestecand usor.
Impartim aluatul in 3 parti, relativ egale. O parte de aluat o turnam in tava tapetata cu hartie de copt. Partea a doua de aluat o amestecam cu cacao si nuca macinata si o punem peste prima parte de aluat dupa ce a fost omogenizata, avand grija sa o intindem uniform cu un cutit. In a treia compozitie adaugam laptele, esenta de portocale si nuca de cocos si amestecam pana se omogenizeaza.
Aceasta va fi al treilea strat al prajiturii.
Taiem fiecare caisa in 4 felii, pe care le vom inmuia cu partea interioara in faina, apoi le punem in prajitura.
Coacem prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute, apoi o lasam sa se raceasca pe un grilaj.
Inainte sa servim tapetamprajitura marmorata cu nuca de cocos si caise cu zahar pudra, apoi o taiem cuburi.
Sper ca v-am facut pofta!