contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Marmorata Cu Mere Si Pere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

recipe image

Ingrediente

Blat:
4 oua
12 linguri rase cu faina
4 linguri rase smantana
2 linguri ulei
150 g zahar
1 pachet praf de copt
2 linguri cacao
Topping:
3 mere
1 para
50 g unt
100 g unt
Crema:
1 plic creme ole de vanilie
250 ml lapte
100 ml frisca lichida
Glazura
100 g ciocolata
1 lingura ulei
4 linguri lapte


Mod de preparare

1. Merele si perele se curata de coaje,se scoate cotorul si se taie rondele.Se aseaza itr-o tava unsa cu unt,se suprapun perele peste mere.
DSCN4900.JPG

Se presara 100 g zahar si bucatele de unt.
DSCN4901.JPG

Se dau la cuptor pana se caramelizeaza.
DSCN4909.JPG

2. Ouale
DSCN4902.JPG

se bat cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea,
DSCN4905.JPG

se adauga smantana
DSCN4907.JPG

si uleiul si se omogenizeaza.
DSCN4908.JPG

La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.1/3 din aluat se amesteca cu 2 linguri de cacao.
3. Blatul alb se toarna peste fructele caramelizate si cu ajutorul compozitie maro se marmoreaza prajitura.
DSCN4913.JPG

Se da la cuptorul preincalzit pana se rumeneste si trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin,apoi se rastoarna pe un platou.
DSCN4928.JPG

4. Crema: praful cremei se mixeaza cu laptele si frisca lichida pana obtinem o crema tare.
DSCN4929.JPG

Dupa ce prajitura s-a racit se intinde crema si se da la frigider.
DSCN4931.JPG

5. Glazura:ciocolata,laptele si uleiul se incalzesc la microunde formandu-se o glazuta delicioasa care se toarana peste crema si se da la frigider.Se proportioneaza dupa preferinta.
DSCN5144.JPG

DSCN5164.JPG



Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com