Prajitura Lamaita
articol scris de lidia_73 blog femeieinaintedetoate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
FOI: 4oo g faina
100 g unt
5 lg zahar
5 lg lapte
2 oua
1 praf sare
1 lingurita amoniac
CREMA: 350 g zahar
200 g unt
100 g faina
600 ml lapte
2 oua
zeama si coaja de la 2 lamai
Mod de preparare:
Foi :Frecam untul cu faina, adaugam zaharul, laptele, ouale, sarea, amoniacul si framantam. Obtinem un aluat pe care-l lasam la rece cca 20 minute. Impartim aluatul in 3 parti egale, intindem 3 foi si le coacem pe dosul tavii.
Crema:Se mesteca zaharul+faina+coaja lamaie+ouale, peste care turnam laptele, treptat.
Dam la fiert, pana se ingroasa.Dam la rece.
Intre timp, frecam untul spuma.
Omogenizam cu crema fiarta si zeama de lamaie.
Umplem foile cu crema..dam la rece 2-3 h ... taiem si pudram cu zahar..e o prajitura racoritoare, delicioasa ;)
Crema:Se mesteca zaharul+faina+coaja lamaie+ouale, peste care turnam laptele, treptat.
Dam la fiert, pana se ingroasa.Dam la rece.
Intre timp, frecam untul spuma.
Omogenizam cu crema fiarta si zeama de lamaie.
Umplem foile cu crema..dam la rece 2-3 h ... taiem si pudram cu zahar..e o prajitura racoritoare, delicioasa ;)