contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Krem A La Krem Si 2 Ani De Blogarit

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

M-am facut mare... azi va invit sa-mi rupeti turta :) Am implinit doi anisori!! De fapt nu eu, ci blogul meu.. dar cred ca ati inteles :)) 
Doi anisori in care am  invatat multe, in care mi-am facut prieteni dragi.. in care m-am bucurat de fiecare reteta furata de la voi :) 
Va multumesc ptr ca mi-ati fost alaturi, ptr ca mi-ati oferit laudele voastre, cu care m-am hranit de am crescut atat! :)
Si daca tot este pary, va invit la o prajiturica bunaaa-bunaaa!!
 
Ingrediente:

Blat:
6 oua
6 linguri de zahar
1 plic Creme de ciocolata
Crema:
250 ml frisca lichida
150 ml lapte rece
1 plic Creme de vanilie
1 plic zahar vanilat
Glazura:
100 g ciocolata cu lapte
50 ml frisca lichida
50 g unt
1 lingura de whisky



Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana albusurile au stat bat. Am adaugat pe rand cate un galbenus, mixand mereu. La sfarsit am pus praful de crema, omogenizand cu lingura, usor, amestecand de jos in sus.
Aluatul l-am pus intr-o tava de 20x30, tapetata cu hartie de copt, si l-am copt la 180 grade pentru cca 30 minute. Cand blatul a fost gata l-am lasat sa se raceasca.
Intr-un bol incapator am pus toate ingredientele, pe care le-am mixat la inceput la viteza mica, crescand treptat viteza. Crema trebuie sa fie bine legata. 
Crema se intinde uniform pe toata suprafata blatului rece, si se da prajitura la frigider. 
Cand s-a intarit suficient, am portionat prajitura in portii egale.
Ciocolata si restul ingredientelor le-am topit la foc mic, apoi am lasat-o sa se raceasca,cat sa ajunga la temperatura camerei. Glazura am pus-o cu o lingura pe fiecare bucata de prajitura, si am dat din nou prajitura la frigider pana in momentul in care am servit-o.
Absolut delicioasa!!
Pofta buna va doresc!!!