contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Kinder Pingui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Blat :
10 oua
200 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
5 lg gris
5 lg faina
5 lg cacao
5 lg miere
15 g praf de copt (1,5 plicuri)
un praf de sare
50 ml lapte
270 ml ulei
Citeste mai mult ... >>>
Crema :
700 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
2 plicuri intaritor pentru frisca
3 lg lapte condensat (sau la conserva sau chiar lapte)
2 lg miere
1 lg esenta de vanilie
Glazura 1 (peste crema) :
120 g ciocolata
70 g unt
1 lg apa
2 lg ulei
Glazura 2 (decor) :
220 g ciocolata
100 g unt
3 lg ulei
1 lg apa
1 lg zahar pudra
Mod de preparare :
       Blat : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, si zaharul vanilat, uleiul treptat, mierea , laptele, iar la final ingredientele uscate : faina amestecata cu praful de copt, cacao si gris. Ingredientele uscate le incorporam cu ajutorul unei linguri, amestecand de jos in sus, de cateva ori, pentru a nu se lasa compozitia. Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 blaturi intr-o forma dreptunghiulara (32*35 cm) , care am uns-o cu putin ulei si apoi am tapetata-o cu hartie de copt.






       Crema : mixam smantana pentru frisca pana se intareste (sau frisca lichida), , adaugam praful de intaritor pentru frisca, mierea, laptele condensat si esenta de vanilie. Daca folositi smantana pentru frisca, mai adaugati 3 lg zahar pudra. Jumatate din crema o intindem peste primul blat.




       Glazura 1 (peste crema) : punem ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu , pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza. Aceasta glazura o intindem peste jumatatea de crema intinsa peste primul blat si o dam la rece pana se intareste (fiind frig, am scos-o afara si in 10 minute s-a intarit ;) ) - altfel riscam sa se amestece cu crema.




       Peste glazura 1 intarita , intindem restul de crema .

       Asezam blatul al doilea si pregatim glazura 2.
       Glazura 2 ( decor ) : amestecam toate ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic, pana se omogenizeaza, la fel ca pentru glazura 1.Lasam glazura 2 putin sa se racoreasca, apoi o intindem peste blatl al doilea si dam la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.



       Dupa ce prajitura a stat ceva vreme la rece. o taiem cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.
       Absolut delicioasa ! :)



Sursa mea de inspiratie , careia ii multumesc pentru aceasta reteta deosebita.