Prajitura Kinder Pingui
Sursa Prajitura Kinder Pingui
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta acestei prajituri este luata de pe blogul d-nei Laura Laurentiu, adica de AICI. Multumesc pt reteta!
Nu necesita un timp de preparare foarte mare si nici complicat de facut nu este, insa dupa parerea mea trebuie facuta la o sarbatoare sau cand ai multi musafiri cca 12-15 persoane.
Ingredientele sunt:
Pentru blat avem nevoie de:
10 oua
200 gr zahar
2 pachetele de zahar vanilat
5 linguri gris
5 linguri faina
5 linguri cacao amara
5 linguri de miere
1 praf de copt
1 praf de sare 50 ml lapte
270 ml ulei
Crema: 700 ml de smantana pentru frisca
2 plicuri intaritor pt frisca
3 linguri lapte
2 linguri miere
esenta de vanilie
1 plic gelatina
Glazura 1 (peste crema)
120 grame ciocolata
70 gr unt
1 lingura apa
2 linguri ulei
Glazura 2 (se pune deasupra prajiturii)
220 gr ciocolata
100 gr unt
3 linguri ulei
1 lingura apa 1 lingura zahar pudra
Pentru blat se separa ouale, se bat cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. In galbenusuri se adauga faina, praful de copt, cacao si grisul. Se amesteca usor, se adauga treptat laptele, uleiul, mierea. Compozitia se amesteca usor cu cele 10 albusuri batute.
Compozitia se pune in tava cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mic cca 35-40 min.
Intre timp preparam glazura 1, amestecam toate ingredientele si se pun pe foc mic, topindu-le fara a le fierbe. Se da apoi deoparta sa se raceasca.
Pentru prepararea cremei, se mixeaza frisca impreuna cu intaritorul pe viteza mare a mixerului pana sta băţ. Adaugam gelatina hidratata conform instructiunilor de pe pachetel. Se adauga laptele, mierea, esenta si mixam bine. Rezulta o crema spumoasa.
Dupa ce blatul s-a copt se scoate si se lasa sa se racesca. Se taie pe apoi pe lung cu un cutit de paine sa ne rezulte doua foi cat mai egale.Trecem apoi la asamblare, pe una din foi se pune jumatate din crema, netezind foarte bine. Peste crema se pune glazura 1 inainte preparata, pastrata la temperatura camerei, apoi se da prajitura la congelator cateva minute, doar cat sa se intareasca glazura.
Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune restul de crema, niveland foarte bine suprafata.
Peste crema se pune a doua foaie si se apasa usor.
Suprafata prajiturii se glazureaza cu glazura 2 pregatita inainte si pastrata la temperatura camerei. Se da din nou la congelator cateva minute pana la intarirea acesteia.
Se pastreaza cateva ore la rece.Se portioneaza cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.
Pofta buna!