Prajitura Kinder Brioss
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
putina sare
Pentru umplutura:
250 ml smantana ptr frisca
150 g lapte condensat
Pentru ornat:
50 g ciocolata cu lapte
O prajitura simpla si buna, chiar buna :). Nu-i chiar de sezon, adica nu e cu fructe dar e o imitatie a unei prajiturele care se gaseste in comert. Asta am descoperit dupa ce am facut prajitura .
Mod preparare:
Se freaca drojdia cu putin zahar, apoi se adauga 2 linguri de lapte. Separat se cerne faina intr-un vas adanc , se adauga galbenusurile, smantana, zahar, sare. Laptele se incalzeste putin impreuna cu untul. Se adauga la faina treptat , la fel si drojdia si uleiul. Framantam si obtinem un aluat elastic. Il intindem intr-o tava ( 26X30) tapetat cu hartie de copt si il lasam sa dospeasca 2 ore. Coacem apoi in cuptorul preincalzit timp de aprox 20 min la foc potrivit . Scoatem si lasam sa se raceasca.
Intre timp preparam crema; batem frisca tare apoi adaugam laptele condensat.
Blatul racit il taiem cu grija in 3 , apoi il umplem cu crema. Decoram cu ciocolata topita.
Este foarte pufoasa si aromata. Imi cer scuze ca nu am mai multe poze dar aparatul era descarcat :(.
Reteta este preluata de pe un blog italian cu modificari.