Prajitura Italieneasca Cu Pere Si Mascarpone
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Iata ca inca nu am epuizat ingredientele made in Italy asa ca va dedic o prajitura de pe plaiuri romane. Aceasta reteta participa la concursul Bloggospodina alaturi de Supa de spanac.
Ingrediente
-100 g faina
-40 g malai
-1 lingurita praf de copt
-1/4 lingurita sare
-coaja rasa de la o jumatate de portocala
-2 oua
-150 g zahar
-5 linguri lapte
-1/2 lingurita esenta de migdale
-2 linguri stafide
-75 g unt
-2 pere
-2 linguri gem de caise
-200 g mascarpone
-2 linguri zahar
-50 ml iaurt
-2 linguri rom
-2 linguri fulgi de migdale
-zahar pudra
-unt si faina pentru tava
Mod de preparare
1.Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de 24 cm. Amestecati faina cu malai, praf de copt, sare si coaja de portocala. Separat bateti ouale cu 75 g zahar, apoi adaugati laptele si esenta de migdale. Incorporati stafidele, apoi amestecul de faina si 50 g unt moale.
2.Puneti acest amestec in tava de copt. Pregatiti perele pe care le curatati de coaja si cotor. Taiati-le in sferturi si repartizati-le deasupra prajiturii. Topiti untul ramas si ungeti cu el feliile de para. Presarati deasupra restul de zahar.
3.Coaceti circa 35 de minute, pana capata o usoara nuanta caramel pe margini. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca putin. Incalziti gemul de caise cu o lingura de apa si glazurati suprafata prajiturii. Cand s-a racit ornati cu fulgi de migdale si zahar pudra.
4.Bateti crema mascarpone cu iaurt, zahar si rom. Serviti alaturi de parjitura.