contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Italieneasca Cu Pere Si Mascarpone

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Iata ca inca nu am epuizat ingredientele made in Italy asa ca va dedic o prajitura de pe plaiuri romane. Aceasta reteta participa la concursul Bloggospodina alaturi de Supa de spanac.  

Ingrediente
-100 g faina
-40 g malai
-1 lingurita praf de copt
-1/4 lingurita sare
-coaja rasa de la o jumatate de portocala
-2 oua
-150 g zahar
-5 linguri lapte
-1/2 lingurita esenta de migdale
-2 linguri stafide
-75 g unt
-2 pere
-2 linguri gem de caise
-200 g mascarpone
-2 linguri zahar
-50 ml iaurt
-2 linguri rom
-2 linguri fulgi de migdale
-zahar pudra
-unt si faina pentru tava
Mod de preparare
1.Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de 24 cm. Amestecati faina cu malai, praf de copt, sare si coaja de portocala. Separat bateti ouale cu 75 g zahar, apoi adaugati laptele si esenta de migdale. Incorporati stafidele, apoi amestecul de faina si 50 g unt moale.


2.Puneti acest amestec in tava de copt. Pregatiti perele pe care le curatati de coaja si cotor. Taiati-le in sferturi si repartizati-le deasupra prajiturii. Topiti untul ramas si ungeti cu el feliile de para. Presarati deasupra restul de zahar.


3.Coaceti circa 35 de minute, pana capata o usoara nuanta caramel pe margini. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca putin. Incalziti gemul de caise cu o lingura de apa si glazurati suprafata prajiturii. Cand s-a racit ornati cu fulgi de migdale  si zahar pudra.
4.Bateti crema mascarpone cu iaurt, zahar si rom. Serviti alaturi de parjitura.

comentarii



Articol recomandat de 3sisterscooking.blogspot.com