Prajitura Inghetata"
Sursa Prajitura inghetata"

articol scris de Lissa blog torturilelissei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Blat :
6 oua,200g zahar,2lg cacao,70 g faina,1 lingurita bicarbonat.
Albusele se bat spuma tare ,se pune zaharul pe rand batand in continuare ,se pun galbenusele ,bicarbonatul ,apoi se amesteca usor faina si cacao.Se coace un blat .
Crema:
2 plicuri budinca de vanilie,10 lg zahar ,500ml lapte,4 galbenuse,1 vanilie ,200 g unt.
Jumatate din lapte , jumatate din zahar si vanilia se pune pe foc ,budinca se amesteca cu restul de zahar, cu galbenusele ,apoi cu laptele ramas .Cand laptele de pe foc incepe sa fiarba ,se amesteca compozitia cu budinca si se fierbe amestecand pana se ingroase. Se lasa la racit acoperit cu o folie ca sa nu faca crusta.Rece se amesteca cu untul frecat spuma si se pune crema peste blat.
Deasupra se pune glazura din albusele ramase de la crema :
4 albuse se bat spuma tare , se pun pe rand 8 lg de zahar, se pun pe baie de abur si se continua baterea pana se ingroase si zaharul e topit.Se pune peste crema si se niveleaza frumos ,apoi se rade ciocolata.
