Prajitura Inghetata Falsa
articol scris de corineamtu blog Bukatar Amator
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Prajitura are trei parti: blat, crema si spuma.
Ingrediente pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
5 linguri de faina
2 linguri de cacao
1 zahar vanilat
1 praf de copt
Albusurile se bat spuma cu mixerul, iar dupa 1 minut se toarna zaharul si vanilia in, amestecandu-se in continuare pana cand se formeaza o spuma tare, care nu curge. Se adauga galbenusurile si se amesteca cu o lingura de lemn, prin rasturnare, de sus in jos, ca sa nu se distruga spuma si sa ramana in continuare pufoasa.
Separat intr-un bol, se amesteca faina cu praful de copt si cu cacaoa. Se toarna peste spuma de albusuri amestecata cu galbenusurile si se amesteca, la fel, cu o lingura de lemn, prin rasturnare.
Amestecul se toarna intr-o tava (a mea este de 25 x 53 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina, si se da la cuptorul incalzit dinainte, pana cand trece aluatul nu se mai lipeste de scobitoare.
Ingrediente pentru crema:
3 galbenusuri
1 lingura de faina
200 ml lapte
4 linguri de lapte
2 zahar vanilat
1 pachet de unt
Intr-o cratita mica se pun la incalzit 150 ml lapte impreuna cu zaharul si vanilia, pana cand se topeste zaharul. Separat, cele 3 galbenusuri se amesteca cu 50 de ml lapte si cu faina si se toarna peste laptele incalzit, amestecandu-se continuu ca sa nu se formeze cocoloase, pana cand compozitia se ingroasa, ca o crema. Se lasa la racit.
Untul se mixeaza bine pana devine spumos (cam 2-3 minute), apoi se amesteca cu crema de vanilie.
Ingrediente pentru spuma:
3 albusuri
150 g zahar
25 g ciocolata rasa
Cele 3 albusuri se mixeaza intr-o cratita cam 1 minut, dupa care se toarna zaharul si se mai mixeaza pana cand se intareste spuma. Dupa ce s-a format spuma, cratita se pune pe abur si se mixeaza in continuare pana cand devine lucioasa si cremoasa (cam 3-4 minute).
Peste blat se intinde crema de vanilie, si apoi spuma de albus. Deasupra se rade ciocolata neagra.
Prajitura se tine in frigider, iar inainte de a o taia in bucati, trebuie tinuta la temperatura camerei pentru 15 minute.