contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Ingerilor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Prajitura ingerilor pare ca e foarte populara in America. Prietena mea Sorina a venit cu ea si am executat-o.Se  numeste asa,probabil pentru ca in sectiune ea e alba,fiind facuta doar din albusuri.E o reteta buna de utilizat cand iti raman multe albusuri.
INGREDIENTE:
-2 cesti (masura CUP care are 237 ml ) zahar praf- 450 g
-1 1/3 faina -200 g
-1 1/2 cesti albusuri de oua (cam10-12 oua depinde de marime.la mine ceasca si jumatate au fost 11)
-3/4 lg (lingurita ) sare
-1 1/2 lg tartar cream sau 3 lg  de zeama de lamaie
- 3 plicuri de zahar vanilat
-coaja de la 2 lamai mari
MOD DE PREPARARE
-Cuptorul se incalzeste la 180* C
-1/2 ceasca de zahar se combina cu faina si SE CERN DE 4 ORI
-albusurile,sarea,tartatul se bat tare apoi se adauga restul de 1 si 1/2 ceasca de zahar in ploaie si se mixeaza pana se intareste bine.Apoi se adauga vanilia si lamaia si se continua amestecarea cam un minut pana se intareste din nou.
Daca nu aveti cream of tartar ( care este o sare a acidului tartaric ce se obtine din reziduurile de la vin ) folositi zeama de lamaie.Se pare ca asta ajuta la cresterea si intarirea albusului prin batere.

-faina se adauga cate putin,in ploaie ,amestecand usor cu o lingura sau spatula de data asta.luata de val am uitat sa fac poze,dar cred ca nu sunt asa necesare.

Puneti amestecul obtinut in forma de copt ,NEUNSA cu nimic si coaceti-o timp de 40-45 de minute.E gata cand daca apasati cu degetul aluatul  el revine la forma intiala,adica nu ramane gropita in el.
Vasul in care se coace are o forma specifica prajiturii asteia,cu fund detasabil si tuturoiul mai inalt decat peretii formei.

Eu  am cam ars-o ca m-am luat cu vorba si la un moment dat am observat ca temperatura cuptorului a crescut la aproape 250*.Ea trebuie sa fie cam cum e in jurul tuturoiului.

Dupa ce o scoateti din cuptor,suspendati-o ,fara s-o soateti din forma, cu gura in jos ca zic asa si lasa-ti-o sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit,cu ajutorul unui cutit, desprindeti usor aluatul de peretii formei,pentru ca aluatul asta se lipeste de pereti,tocmai pentru a putea fi intors cu susul in jos.
Acuma daca faceti prajitura  intr-o forma obisnuita de chec,sau intr-o forma care nu are fundul detasabil,cred ca ,doar pe fund trebuie sa puneti hartie de copt ,pentru a putea extrage prajitura la final .
Decorati dupa preferinta.Eu am facut la repezeala o glazura de ciocolata.
Iaca si sectiunea:



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com