Prajitura In Foi Cu Crema De Ciocolata Si Nuca
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pentru 4 foi :
8 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri lapte(sau chiar apa)
2 oua
1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
faina cat sa cuprinda un aluat dens care poate fi framantat
un strop de sare
Crema de ciocolata si nuca :
100 g nuca macinata sau alune/arahide
100 g ciocolata neagra
8 linguri de zahar
8 linguri de faina
4 linguri de cacao
250g unt 80% grasime sau margarina
esenta de rom
Glazura :
4 linguri de crema oprita de la foi
100 g ciocolata cu lapte
Mod de preparare foi :
Mixam ouale cu zaharul pana se albesc.Adaugam uleiul,laptele si amoniacul mixand fara oprire.Adaugam faina si framantam un aluat pe care-l vom imparti in 4 parti egale.
Vom intinde,pe rand, foile subtiri pe fundul unei tavi de 30/40 cm si le vom coace 8-10 minute.
Mod de preparare foi :
Mixam ouale cu zaharul pana se albesc.Adaugam uleiul,laptele si amoniacul mixand fara oprire.Adaugam faina si framantam un aluat pe care-l vom imparti in 4 parti egale.
Vom intinde,pe rand, foile subtiri pe fundul unei tavi de 30/40 cm si le vom coace 8-10 minute.
Crema :
Pofta buna !
Amestecam zaharul,faina si cacaua,apoi punem laptele putin cate putin sa nu se faca cocoloase.Amestecam cu un tel.
Se pune vasul pe foc mic si cand se face ca o ciulama se da deoparte,se adauga ciocolata taiata si un pachet de unt.Amestecam putin si punem din nou pe foc amestecand tot timpul pana se topeste tot untul si ciocolata. Dam deoparte si lasam sa sa raceasca .Acum punem esenta de rom si nuca.Mixam bine.
Umplem foile cu crema gustoasa si oprim 4 linguri pentru glazura.
Glazura:
Topim ciocolata la microunde si o amestecam cu crema oprita.Turnam peste prajitura .
Portionam prajitura a doua zi cand foile se vor fragezi !
Pofta buna !