Prajitura In Dungi
Sursa Prajitura in dungi
articol scris de mariette blog carteacuretete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Blat mac :1 ou5 linguri zahar150 ml smantana5 linguri faina1 lingurita praf de copt5 lingura mac Blat cacao :1 ou5 lingura zahar150 ml smantana4 lingura faina1 lingurita praf de copt2 linguri rase cacao Blat nuca :1 ou5 linguri zahar150 ml smantana5 lingura faina1 lingurita praf de copt5 linguri nuci macinate Crema :400 ml lapte4 lg gris200 g zahar pudra2 plicuri zahar vanilat175 g unt gras Glazura :150 g ciocolata cu lapte1 lingura unt2 linguri lapteMod de preparare : Blat mac : mixam spuma albusul cu zaharul ,adaugam galbenusul , smantana, praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina amestecata macul. Coacem in tava tapetata cu hartie de copt.
Blat cacao : mixam spuma albusul cu zaharul, adaugam galbenusul, smantana, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie, faina amestecata cu pudra de cacao. Coacem. Blat nuca : mixam spuma albusul cu zaharul adaugam galbenusul , smantana, praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina amestecata cu nucile macinate. Coacem . Crema : Punem laptele la fiert intr-o craticioara, turnam in ploaie grisul amestecand pana se ingroasa. Lasam grisul sa se raceasca. Untul il mixam cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi peste el adaugam din grisul racit, lingura cu lingura. Asamblare : blat mac-1/2 crema-blat cacao-1/2 crema- blat nuca- glazura ciocolata (cele 3 ingrediente le topim intr-o craticioara, pe foc mic ).Deasupra se poate presara putina nuca macinata.
Lasam prajitura la frigider pentru circa 3 ore, apoi putem taia si servi!
Multumesc! http://miremirc.ro/