Prajitura In 3 Culori
Sursa Prajitura in 3 culori
articol scris de dannasb blog danasb.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru Blat:
-3 oua
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
-6 linguri apa
-6 linguri ulei
-esenta rom si razatura de lamaie
-putina sare.
-3 linguri cacao.
Pentru crema:
-1 iaurt mare simplu(200/300 gr)
-150 gr zahar pudra
-2 plicuri gelatina Dr.Oetker.
-250 ml frisca lichida
-300 gr zmeura
-1 fiola esenta vanilie.
Pentru decor:
-100 gr ciocolata
-3 linguri frisca lichida.
Mod de preparare:
Pregatim blatul dupa cum urmeaza,batem albusurile cu putina sare si apa(3 linguri),cand sunt batute bine,adaugam treptat jumatate din cantitatea de zahar(3 linguri ),continuand sa mixam pana nu se mai simt cristalele de zahar.Separat mixam si galbenusurile cu zaharul,esenta de rom,razatura de lamaie,apa(3 linguri )si uleiul treptat ca la maioneza.Faina se amesteca cu cacao si praful de copt.
Compozitia de galbenusuri se adauga compozitiei de albusuri,mixam bine...,iar in cele din urma adaugam faina+praf copt+cacao,amestecand usor cu o lingura de jos in sus.
Tapetam forma de tort cu hartie de copt,turnam compozitia si o dam la cuptor la foc moderat,pana devine rumen blatul...si trece testul scobitorii..:)Pregatim crema,pana se raceste blatul.:)...Iaurtul il amestecam cu zaharul pudra...Gelatina o punem la hidratat in 10 linguri de compot sau apa.
Zmeura o punem intr-o sita sa se scurga(daca folosim zmeura congelata).
Punem bolul cu gelatina la microunde sau la bain -marie,pana se dizolva granulele(fara insa a fierbe,doar pana devine lichida).O adaugam in bolul cu iaurt...dupa care punem pentru putin timp la frigider,pana batem frisca.
Adaugam frisca in compozitia de iaurt,amestecam bine....apoi impartim in 2 boluri compozitia rezultata.In una din ele,punem zmeura...,iar in cealalta fiola de esenta de vanilie.Intr-o forma de tort detasabila,punem blatul,il insiropam,...apoi intindem crema de zmeura ,peste care intindem crema cu esenta de vanilie...lasandu-se peste noapte la frigider.
A doua zi,punem ciocolata intr-o punga impreuna cu frisca lichida...innodam punga,o introducem intr-un vas cu apa fierbinte si o lasam acolo,pana se topeste complet ciocolata..taieam punga la un colt...si facem forme dupa preferinte...