Prajitura Imperial
Sursa PRAJITURA IMPERIAL
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un ospăţ împărătesc
Nu poate avea alt final
Mai delicios şi mai firesc
Decât prăjitura Imperial
Ingrediente pentru blat
- 10 albusuri
- 250 gr faina
- 300 gr zahar
- 100 gr ciocolata (taiata bucatele)
- 100 gr nuci (taiate marunt)
- 100 gr rahat (tocat marunt)
- 1 plic praf de copt
- 1 praf sare (pt batut albusurile)
Ingrediente pentru crema
- 10 galbenusuri
- 1 litru lapte
- 5 linguri faina
- 5 linguri amidon
- 300 gr zahar
- 200 gr unt (la temperatura camerei)
- coaja de la o portocala
Pentru presarat pe deasupra
- 100 gr ciocolata razuita
Plan de lucru
- Pt blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam cu un praf de sare albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma ferma care sta “bat”
- adaugam faina treptat si amestecam cu o paleta de silicon. Adaugam si nuca, rahatul si ciocolata si omogenizam
- intindem compozitia alba intr-o tava (dimensiune 40×35 cm), tapetata cu hartie de copt
- bagam la cuptorul incins la 190 grade pentru apoximativ 20 de minute, pana se rumenesteVerificam cu scobitoarea daca este facut blatul.
- Pt crema: Amestecam cu telul galbenusurile impreuna cu zaharul
- Turnam 50 ml lapte si omogenizam
- Adaugam si faina cu amidonulamestecam cu telul (pt a nu se forma cocoloase), apoi turnam inca 50 ml lapte si omogenizam.
- Restul de lapte (900 ml lapte) il punem la fiert impreuna cu coaja de portocala Cand laptele a inceput sa fiarba adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam continuu cu telul , tinem pe foc mic pana cand obtinem o budinca Lasam la racit.
- Mixam untul , apoi adaugam treptat din budinca si mixam pana obtinem crema finala
- Adaugam crema peste blat apoi presaram ciocolata razuita
- pofta buna!