contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Grony

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aceasta prajitura delicioasa am facut-o cu ocazia vizitei mele la firma unde lucrez eu  si unde nu am mai fost de cativa ani stand acasa cu bebelusele mele pana ce micuta Teodora a implinit 2 anisori.De pe 25 aprilie trebuie sa merg la serviciu si am zis sa fac o vizita anterior acestei date si sa-mi vad colegii si noul birou, totodata aratandu-le afectiunea mea cu aceasta prajiturica.M-am gandit bine  fiindca colegii mei au fost placut surprinsi si eu am fost surprinsa sa aflu ca deja imi stiau pasiunea pentru gatit de pe internet.

Iata de ce anume avem nevoie pentru aceasta prajiturica:

pt.blat:

10 oua proaspete la temperatura camerei, 5 linguri cacao pudra Grande, 200 g zahar Margaritar, 200 g faina alba cernuta, la temperatura camerei, 1 varf cutit bicarbonat de sodiu, 40 g unt moale la temperatura camerei, cateva picaturi esenta de rom Dr.Otker si o mana de alune rotunde de padure usor prajite inainte intr-o tava la cuptor.

Pt.crema :

1 cutie crema mascarpone de 200 g, 400 ml frisca lichida, 1 lingura de zahar pudra, 1 pliculet zahar vanilinat, 1 ciocolata cu trufe, si 2 bare de ciocolata cu Irish cream,1 ciocolata neagra Shoggetten.(eu am gasit la kaufland toate ingredinetle pentru crema).

Pt.decor: flori de napolitana de la Dr.Otker, galzura duo de la Dr.Otker.

Se mixeza la viteza maxima ouale impreuna cu zharaul pana ce-si dubleaza volumul, cam 10 minute cu un mixer bun.Se adauga apoi si untul moale si se mixeaza in continuare .Apoi adaugam  prafurile in ploaie (amestecul de faina, cacao si bicarbonat ).Ultima data presaram alunele de padure coapte.Se foloseste o tava dreptunghiulara tapetata pe fund cu hartie de copt si se toarna compozitia.Se coace in cuptorul preincins la foc mediu.Se opreste focul cand blatul trece testul cu scobitoarea, daica infigem si scoatem fara aluat pe ea.Se lasa tava pe gratarul cuptorului cu usa intredeschisa si focul oprit pana se raceste .Abia atunci se scoate si se taie in 2.Atentie mare la taiere din cauza alunelor sa nu rupeti blatul.Cutitul trebuie sa aiba lama lunga, lata si subtire .Se insiropeaza cu un sirop simplu facut din apa cu zahar si esenta de rom.

Pentru crema se mixeeza frisca impreuna cu mascarponele , zaharul si ciocolata (jumatate din cea cu trufe, cele 3 bare din cea cu irish cream si cea neagra shoggetten) usor topita la bain marie sau la cuptorul cu microunde.Apoi se taie in bucatele mici jumatate din  ciocolata cu trufe.

Crema se tine la frigider putin inainte de a fi folosita.Apoi se umple cu ea blatul taiat in 2 si insiropat.

Deasupra inalzim galzura duo de la Dr.Otker si o turnam deasupra baltului nostru.

Cu un cutit lung am trasat deja liniile pentru bucatile ce vor fi taiate mai tarziu .Acest lucru ne ajuta sa asezam unde trebuie florile maro din napolitana de la Dr.Otker.Daca nu gasiti puteti folosi si mici fulgi de cereale cu cacao.

Este delicioasa! combinatia de crocant de  alune si bucatele de ciocolata din crema alaturi de crema fina spumoasa  si blatul pufos cu cacao este foarte reusita!