contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Ganache Cu Sirop De Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

   Am intrat in bucatarie cu intentia de a valorifica produsul ultimei sarje de capsuni pe care ma mir ca le-am mai gasit la aceasta data intr-o piata de cartier. Voiam  o prajitura alba pe care sa troneze siropul acestor capsunici, destul de anemice de altfel. Deoarece am avut "ajutor" in bucatarie albusurile au fost batute la sange, devenind mai mult o bezea. Am reusit sa fac crema ganache pe care doream de mult s-o incerc, cu atat mai mult cu cat o vad aproape zilnic pe alte bloguri. Am turnat deci un blat obisnuit din:
         Ingrediente:
        Blat
             -5 oua,
             -125 g zahar,
             -5 linguri de faina,
             -o lingurita praf de copt,
             -un praf de sare,
             -2 plicuri zahar vanilat,
        Crema
             -200 ml frisca lichida,
             -200 g ciocolata alba(primola),
        Sos de capsuni
             -300 g capsuni ,
              -100 g zahar,
          Preparare:
    Am separat albusurile si "le-a" batut pana nu au mai putut cu jumatate din cantitatea de zahar plus zaharul vanilat. Galbenusurile le-am frecat cu cealalalta jumatate pana ce zaharul s-a topit complet. Am amestecat compozitiile, am adaugat faina si praful de copt si am amestecat usor. Am uns  si tapetat tavile(deoarece am copt 2 blaturi subtiri) si le-am dat la cuptor, pe care am avut grija sa-l incalzesc dinainte. Au iesit  deci niste blatulete "bezeleicoase" dar dupa ce le-am stopit cu sirop de capsuni si am pus crema  mi-am dat seama ca iese ceva divin.
   Crema o stiti desigur: topim tabletele de ciocolata, dupa ce le-am rupt in bucati, in frisca la foc mic fara sa le lasam sa fiarba. Se da la rece si se mixeaza pana ce devine cremoasa.
  Sosul de capsuni l-am facut din 300 g capsuni zdrobite fierte cu 100g zahar pana se leaga si apoi strecurate.
 Montarea o facem dupa imaginatie!
       Sa aveti pofta si spor la treaba!

Articol recomandat de teobucatar.blogspot.com