Prajitura "fulg De Nea"
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Fulg de nea , fulg de nea ai sosit pe tava mea :)). Reteta de praji cu cocos , din caietul mamei mele. Refacuta cu margarina Rama.
Ingrediente:
Blat:
- 5 galbenusuri
- 180g zahar
- 1 plic zahar vaniliat
- 200g faina
- 8g praf de copt
- 10 linguri apa
Crema:
- 250g margarina Rama
- 350ml lapte
- 100g nuca de cocos
- 1 lingura amidon alimentar
- putina esenta de rom
Glazura:
- 5 albusuri
- 200g zahar
- nuca de cocos sau ciocolata alba
Mixam bine galbenusurile cu zaharul, zaharul vaniliat si cele 10 linguri de apa pana cand se topeste zaharul si compozitia isi dubleaza volumul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.
Coacem in tava tapetata cu foaie de copt la foc potrivit timp de 15 minute.
Eu am copt blatul intr-o tava putin mai mica decat tava de la aragaz. Putin bronzat ca asa arde cuptorul meu :).
Pentru crema , amestecam nuca de cocos cu amidonul , adaugam putin cate putin lapte si apoi punem amestecul la foc mic. O sa vedeti ca se ingroasa putin ( oricum e destul de dens ) . Lasam sa se raceasca si adaugam putina esenta .
Margarina o frecam putin intr-un bol cat sa se desfaca, apoi adaugam putin cate putin din compozitia de cocos si amestecam bine .
Pentru glazura, mixam albusurile cu zaharul pe baie de abur pana compozitia devine putin mai tare, apoi lasam sa se raceasca.
Punem blatul, apoi crema, apoi glazura si deasupra nuca de cocos sau ciocolata alba rasa.