Prajitura Frantuzeasca
Sursa Prajitura frantuzeasca
articol scris de ninia1975 blog ninia-culinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Foi
500 g faina
150 g zahar
150 g Margarina
1 praf copt
2 linguri cacao
200 g smantana
Umplutura
6 albusuri
250 g zahar
150 g nuca cocos
Crema
6 galbenusuri
1 budinca vanilie
500 ml lapte
250 g unt
250 g zahar
Se fac doua foi maro potrivit de moi si sa nu mai fie lipicioase.
In tava tapetata se pune prima foaie peste care adaugam umplutura cu cocos . Peste se pun jumatati de visine apoi a doua foaie maro.
Se da la cuptor in jur de 35 minute timp in care se prepara crema si se da la racit .
Crema pe foc se face: laptele , budinca si galbenusul pana se ingroasa. Rece se freaca bine cu untul si zaharul.
Peste crema de vanilie se pudreaza cacao sau capucino . Se da la rece pana a doua zi sa se intareasca crema si sa se inmoaie foile.