Prajitura Foi Cu Zahar Ars

articol scris de Lissa blog torturilelissei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Intrati in lumea de poveste de pe Prajituria.ro si o gasiti alaturi de alte retete delicioase.
E una dintre prajiturile mele preferate.
Pentru foile din blat e nevoie de:
5 oua ,
5 lg de zahar ,
5 lg faina ,
3 lg de nuca macinata.
Albusurile se bat foarte bine pana se fac spuma tare si spuma face moturi.Se pune zaharul pe rand batand in continuare .
Daca nu este batut bine albusul,cu siguranta nu va iasa bine foile ...
Se incorporeaza si galbenusurile.
Albusurile se bat foarte bine pana se fac spuma tare si spuma face moturi.Se pune zaharul pe rand batand in continuare .
Daca nu este batut bine albusul,cu siguranta nu va iasa bine foile ...
Se incorporeaza si galbenusurile.
1/2 l lapte ,
4 galbenusuri,
4 lg faina,
150 g zahar,vanilie.
Din lapte se opreste un pahar si restul se pune in cratita pe foc cu jumatate din zahar si vanilia.Galbenusurile se amesteca cu jumatatea de zahar ramasa ,cu faina si cu laptele din pahar.
Cand laptele din cratita incepe sa fiarba ,se pune amestecul de galbenusuri si se amesteca pana se ingroase ca o budinca.
Se da deoparte ,se acopera cu folie si se lasa pana se raceste.
Cele 4 albusuri ramase se bat spuma,se pun 8 lg de zahar ,apoi se continua baterea pe baie de abur pana se topeste bine zaharul ,se pune deasupra prajiturii si se rade ciocolata ,sau se poate orna dupa preferinta.
Crema se poate face si din budinca de vanilie si deasupra se poate pune un strat de frisca.