contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Foi Cu Miere De Albine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Reteta mea de prajitura preferata pe care o fac aproape de fiecare sarbatoare. Am refacut-o de data aceasta cu margarina Rama ( defapt asa era si reteta originala din caietul mamei ).

Ingrediente:

Pentru foi:
150 g zahar
30 g margarina Rama
1 ou
5 linguri miere
1 lingurita bicarbonat
aprox. 400g faina

Pentru crema:

  • 400 ml lapte
  • coaja si sucul de la 1/2 lamaie
  • 7 linguri gris
  • 10 linguri de zahar
  • 250g margarina Rama

magiun de prune sau alt gem acrisor

Foile:

Amestecam ingrendientele pentru foi si le fierbem 4 minute.
Cand compozitia este aproape rece se adauga faina si se face o coca omogena, care se imparte in 4 foi ce se coc pe dosul tavii unse cu ulei 10-12 minute.
Crema:

Fierbem laptele cu zaharul , adaugam treptat grisul pana obtinem un amestec gros. La sfarsit adaugam sucul si coaja rasa de lamaie . Lasam sa se raceasca . Adaugam putin cate putin din margarina si mixam bine.

Punem prima foaie, apoi ungem cu jumatate din crema, punem a doua foaie, ungem cu magiun , apoi a treia foaie si ungem cu cealalta jumatate de crema . Acoperim cu a 4-a foaie si pudram cu zahar.

Lasam sa stea la rece cateva ore si apoi o taiem cu un cutit inmuiat in apa calda.

Este delicioasa!

PP

Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com