Prajitura Foi Cu Miere De Albine
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Reteta mea de prajitura preferata pe care o fac aproape de fiecare sarbatoare. Am refacut-o de data aceasta cu margarina Rama ( defapt asa era si reteta originala din caietul mamei ).
Ingrediente:
Pentru foi:
150 g zahar
30 g margarina Rama
1 ou
5 linguri miere
1 lingurita bicarbonat
aprox. 400g faina
Pentru crema:
- 400 ml lapte
- coaja si sucul de la 1/2 lamaie
- 7 linguri gris
- 10 linguri de zahar
- 250g margarina Rama
magiun de prune sau alt gem acrisor
Foile:
Amestecam ingrendientele pentru foi si le fierbem 4 minute.
Cand compozitia este aproape rece se adauga faina si se face o coca omogena, care se imparte in 4 foi ce se coc pe dosul tavii unse cu ulei 10-12 minute.
Crema:
Fierbem laptele cu zaharul , adaugam treptat grisul pana obtinem un amestec gros. La sfarsit adaugam sucul si coaja rasa de lamaie . Lasam sa se raceasca . Adaugam putin cate putin din margarina si mixam bine.
Punem prima foaie, apoi ungem cu jumatate din crema, punem a doua foaie, ungem cu magiun , apoi a treia foaie si ungem cu cealalta jumatate de crema . Acoperim cu a 4-a foaie si pudram cu zahar.
Lasam sa stea la rece cateva ore si apoi o taiem cu un cutit inmuiat in apa calda.
Este delicioasa!