Prajitura Foetaj Cu Mere
Sursa Prajitura foetaj cu mere
articol scris de claudia-maria-banatu blog claudia-maria-banatulecoltderai.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
dupa mine cea mai buna prajitura cu mere si am mancat in multeeee variante si combinatii,devine o prajitura cu aluat exfoliant ca si cel frantuzesc,foarte foarte bun, mi-a placut tare cand am servit duminica la prietenii nostrii romani de aici din zona,multumesc Moni ptr reteta,este aluatul ideal ptr crempita.
aluatul 1 :
200 gr.margarina se pune la topit cu putina sare apoi se toarna
200 gr.faina si se mesteca puternic pana se desprinde de la fundul oalei,se ia de pe foc si se lasa la racit,
intre timp se face aluatul 2
aluatul 2 :
250 gr.faina,
150 ml.lapte,
3 linguri ulei,putina sare si praf de copt,
se framanta o coca care se intinde pe planseta apoi se intinde primul aluat cu lingura,
se ruleaza,se imparte in doua si se lasa la rece 1 ora invelit in folie
Umplutura:
1 kg de mere se rad,se pune zahar si scortisoara
se intinde o parte,se pun merele rase apoi se intinde celalta foie si se pune peste,inainte de a baga la cuptor se impunge cu furculita foaia de sus