Prajitura Fina
Sursa Prajitura Fina
articol scris de diamond blog diamondlovescuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
se combina mirific la cafea, savurata asa pe indelete!
cam crima curata pentru silueta! dar putin e buna si nu strica niciodata! :D
asadar direct din tava, fara prim-planuri ca aveam ciocolata si pe obiectiv!
Ingrediente:
Blat: 6 oua
140 gr. zahar
1 lingura cafea macinata
140 gr. nuci prajite si macinate
1, 1/2 linguri de faina
1/2 plic praf de copt
Crema: 200 gr. unt
150 gr. zahar pudra
1 lingura de cafea
1 lingura de ness
Glazura:
6 linguri cacao
6 linguri zahar
6 linguri apa
100 gr. margarina/unt
Blatul: 6 albusuri se bat bine spuma cu un praf de sare...
se adauga mixand zaharul...bana obtineti o bezea teapana
se inglobeaza apoi 6 galbenusuri amestecand usor de jos in sus...
apoi se adauga cafeaua, nuca macinata...si faina amestecata cu praful de copt...
blatul se coace aprox 25 min... la 170-180 grade in cuptorul preincalzit! puteti face testul cu scobitoarea!
Crema:
untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra...
se adauga o lingura de cafea si una de ness...
crema se intinde peste blatul racit...
pastrati tava la frigider cat timp pregatiti glazura...
Glazura:
se adauga toate ingredientele intr-un ibric si se amesteca bine...
dupa 3-4 min incepe sa se lege, vedeti sa nu o scadeti prea tare, sa nu se arda, apoi se pune margarina/untul...
glazura se toarna calduta peste prajitura... apoi la frigider...
dupa ce s-a racorit o puteti portiona dupa bunul plac!
Simplu si bun! Pofta mare!