contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Fina Cu Foi Din Miere Si Nuca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta prajitura ramane la fel de cremoasa si frageda chiar si dupa o saptamana.
Ingrediente :
 
 Pentru foi : 
3 oua , o cana cu zahar , 1 cana cu nuci pisate , 1 lingura cu bicarbonat , 4 linguri cu miere , 1 varf de cutit cu sare , faina cat cuprinde.
 
Mod de preparare : Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam,pe rand, celelalte ingrediente si amestecam  bine pana obtinem un aluat legat . Acest aluat il impartim in 4 parti egale si coacem foi pe fundul unei tavi unse cu ulei sau margarina . Foile se intind destul de usor pentru ca acest aluat poate fi “carpit” direct pe fundul tavii.
Se infaineaza coca ca s-o putem intinde usor cu sucitorul si se baga la cuptorul preincalzit ,la foc mediu, pana capata o culoare aramie .
 
Crema : 1 kg de smantana cu 20% grasime ,o cana nuci pisate , 80 gr.zahar farin vanilat ,zeama de lamaie dupa gust .
 
Amestecam cu o lingura smantana impreuna cu zaharul farin ,adaugam nucile zdrobite la robot sau la “vergea” Jsi stropim cu zeama de lamaie .Rezulta o crema parfumata si  fina  pe care o impartim intre foi : foaie-crema;foaie crema …;oprim o jumatate de cana din aceasta crema pentru a o intinde deasupra  prajiturii .
 
Décor : 1 ciocolata cu lapte sau amara pe care o razuim peste ultimul strat de crema.

Punem prajitura cremoasa si frageda  la rece pentru cateva ore si portionam .

Spor la treaba si pofta buna !