Prajitura Fara Zahar Cu Mere
articol scris de agendautila blog Retete culinare si atractii turistice Agenda utila
Ingrediente prajitura fara zahar cu mere :
2,5 kg mere
1 cana faina mei nedecorticat (cana sa aiba cel putin 300ml)
1 cana faina orez brun (cana sa aiba cel putin 300ml)
8 linguri ulei
½ plic scortisoara macinata
In loc de faina de mei nedecorticat, se poate utiliza faina de grau, iar in loc de faina de orez brun se poate folosi gris. (dar acestea ingrasa!).
Preparare prajitura fara zahar cu mere:
Se spala merele, se curata de coaja , se rad pe razatoarea mare, apoi se calesc pe foc cu 2 linguri ulei si cu ½ plic scortisoara macinata, aproximativ 5-8 minute. Se iau de pe foc si se lasa la racit.
Intre timp amestecam bine cele 2 tipuri de faina intr-un castron, si pregatim tava de cuptor : ungem tava cu putin ulei, apoi punem o coala de hartie de copt.
Se pune in tava jumatate din cantitatea de faina amestecata (asa uscata! - strat 1), apoi se pun jumatate din merele calite (nu trebuie neaparat sa fie reci, pot fi si putin caldute – strat 2). Deasupra merelor se adauga 3 linguri ulei ce se intind pe toata suprafata tavii (foarte important!, daca uitati sa puneti ulei deasupra merelor nu se coace prajitura fara zahar cu mere!). Dupa aceea adaugati restul de faina (strat 3), apoi merele(strat 4) si cele 3 linguri de ulei ramase, deasupra merelor. Dati prajitura fara zahar cu mere la cuptor aproximativ 1 ora la foc mic. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie.