contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prăjitura Fany

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am numit această prăjitură după numele doamnei de la care am reţeta, tanti Fănuţa - am mai mângâiat-o puţin, este drept - aşa cum o am scrisă în caietul meu cu reţete, de mulţi ani de zile. Deşi conţine ingrediente nepretenţioase, această prăjitură are un gust plăcut şi o putem pregăti extrem de simplu şi rapid.
Pentru blat avem nevoie de:
1. 3 ouă
2. 1 cană zahăr
3. 1/2 cană ulei
4.1/2 cană lapte
5. 1 linguriţă amoniac stins în câteva picături de oţet sau suc de lămâie
6. 2 căni făină (cernută).
Facem şi un sirop de ciocolată din:
1. 1 cană lapte sau apă
2. 1/2 cană zahăr
3. 2 linguri cacao
4. 1 esenţă de rom
5. 50 g unt sau margarină.
Procedăm astfel:
- Se amestecă bine toate ingredientele şi se dă prăjitura la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei şi tapetată cu făină, la foc mic, pentru aproximativ 45-55 minute (să treacă testul scobitorii).
- Siropul se face fierbând 5-8 minute (la foc mic, pentru că siropul are tendinţa de a se umfla şi a da pe foc) laptele, zahărul, cacaoa şi margarina, iar după ce îl luăm de pe foc, adăugăm esenţa de rom;
- Se taie prăjitura imediat după ce o scoatem din cuptor şi se toarnă siropul deasupra.
- Prăjitura se presară deasupra cu nucă pisată sau nucă de cocos.
Deşi pare o prăjitură modestă, este delicioasă, iar dacă dorim varianta de post, folosim apă în loc de lapte. Poftă bună!