Prăjitura Fany
Sursa Prăjitura Fany

articol scris de Ionela blog ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru blat avem nevoie de:
1. 3 ouă
2. 1 cană zahăr
3. 1/2 cană ulei
4.1/2 cană lapte
5. 1 linguriţă amoniac stins în câteva picături de oţet sau suc de lămâie
6. 2 căni făină (cernută).
Facem şi un sirop de ciocolată din:
1. 1 cană lapte sau apă
2. 1/2 cană zahăr
3. 2 linguri cacao
4. 1 esenţă de rom
5. 50 g unt sau margarină.
- Se amestecă bine toate ingredientele şi se dă prăjitura la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei şi tapetată cu făină, la foc mic, pentru aproximativ 45-55 minute (să treacă testul scobitorii).
Deşi pare o prăjitură modestă, este delicioasă, iar dacă dorim varianta de post, folosim apă în loc de lapte. Poftă bună!