Prajitura Fantezie Cu Mac-chiriac Raluca-marina
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Prima reteta din concurs este oferita de Chiriac Raluca-Marin! Multumim!
Ingrediente:
Blat:
- 700g faina
- 100g margarina
- 300g zahar
- Un ou
- Un pachet praf de copt
- 100 ml lapte
- Hartie pentru copt
Umplutura:
- 200g mac macinat
- 200 g faina
- 100g margarina cub
- 250g zahar pudra
- 200ml lapte
- Coaja de la o lamiae
- Un mar ras pe razatoare
- ½ pachet praf de copt
Crema:
- 1 litru lapte
- 3 pachete budinca de vanilie
- 250g margarina
- 250 g zahar
- 2 linguri zahar pudra
Décor:
- Ciocolata neagra si alba pentru topit
Se prepara:
Blat: Amesteci faina, margarina, zaharul, oul si praful de copt, adaugandu-se lapte cat sa obtii un aluat care sa poata fi intins.
Aluatul obtinut se imparte in 6 bucati.
Din doua bucati coci doua foi de marimea tavii, pe spatele acesteia.
Celelalte 4 parti le intinzi una cate una si le umplii cu compozitia de mac.
Coci cele 4 rulade in interiorul tavii care a fost tapetata cu hartie de copt si unsa cu margarina.
Umplutura: Macul, faina, margarina,zaharul, ½ pachet praf de copt – le amesteci cu 200 ml lapte, adaugi marul ras si coaja de la o lamaie.
Amesteci bine sa se omogenizeze si umplii cele 4 foi, le rulezi si le asezi intr-o tava in care ai pus in prealabil hartie pentru copt.
Dai tava la cuptor sa se coaca ruladele. Acestea se vor unii in timpul coacerii. Cand le vei scoate din cuptor, acestea nu se vor deslipii, ci vor ramane unite.
Crema: Amesteci budinca cu zaharul si pui treptat laptele rece, apoi pui la fiert amestecul pana se ingroasa. Cand e gata, lasi budinca la racit.
Intre timp freci 250g margarina cu 2 linguri de zahar pudra. Cand budinca s-a racit adaugi margarina frecata si amesteci bine.
Asamblezi prajitura asa:
Pui pe o tava mare o foaie coapta pe dosul tavii, o ungi cu ½ din creama de budinca si asezi peste ea cele 4 rulade coapte, fara sa le desparti.Pui peste “rulade” restul de crema si acoperi cu cealalta foaie.Deasupra foii se pune ciocolata topita si se orneaza dupa preferinte.
Produse 2E PROD recomandate: http://www.2e-prod.ro/produse/59/Ulei-de-Floarea-Soarelui-presat-la-rece/
Produse 2E PROD recomandate: http://www.2e-prod.ro/produse/59/Ulei-de-Floarea-Soarelui-presat-la-rece/