contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Fantastica

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Blat cacao :
4 oua
4 lg zahar
2 lg ulei
4 lg apa fiarta
4 lg faina
1 lg cacao

Citeste mai mult ... >>>
Bezea :
6 albusuri
220 g zahar
100 g nuci prajite si taiate
1 cana visine scurse din compot
1 cana faina (1 cana = 200 ml)
Crema :
6 galbenusuri
200 g zahar
300 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
3 plicuri zahar vanilat
250 g unt
Glazura :
160 g ciocolata
20 g unt
50 ml frisca lichida
Mod de preparare :
       Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste , uleiul treptat, apa fiarta lingura cu lingura, iar la final incorporam faina amestecata cu pudra de cacao. Compozitia o intindem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem.


 
       Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final faina amestecata cu nucile prajite si taiate si visinile (folosim o lingura cand amestecam). Intindem in tava tapetata cu hartie de copt si coacem.


 
       Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat, budinca de vanilie o amestecam cu laptele rece, apoi il amestecam cu galbenusurile . Punem pe foc mic, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa.

       Acoperim crema cu o folie alimentara si o lasam sa se raceasca .
       Untul il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. Omogenizam bine.


       Glazura : punem ingredientele intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand mereu pana cand obtinem glazura.
       Asamblare : blat cacao-crema-bezea-glazura


       Lasam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi taiem si servim.

Foarte buna ! Pofta buna si spor la incercat reteta ! :)
Sursa mea : revista Practic .