contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Fanta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Buna seara! La ceas tarziu vin scu o portie de desert!
Prajitura Fanta este o prajiturea delicioasa, usor ciocolatoasa, cu blat umed, cu crema de branza si budinca de Fanta.
Se face usor si o recomand cu placere! este o reteta de pastrat!
in imagine:
Ingrediente:
Blat
6 oua
100 ml ulei
1 plic praf de copt
6 linguri de zahar
4 linguri de faina
( am facut cu jumatate din inrediente)
Crema:
350 gr branza de vaci ( am pus branza cremoasa)
200 gr unt ( 1 pachet)
150 gr. zahar
Glazura:
2 plicuri budinca de vanilie
4 linguri de zahar
1 litru de Fanta de portocale
Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul...pana isi dubleaza cantitatea...

se adauga in ploaie faina amestecata  cu praful de copt si cacaoa...
apoi se inglobeaza usor albusurile batute spuma cu ajutorul unei linguri amestecand usor de jos in sus...
tava ( 25x23) se tapeteaza cu hartie de copt... turnati compozitia in tava si dati la cuptorul preincalzit timp de 25-30 min.
faceti testul cu scobitoarea...
cand blatul s-a racit se insiropeaza cu 100 ml de Fanta...
Crema
untul moale ( la temp. camerei) se mixeaza cu zaharul ( va recomand zaharul pudra)...
apoi se adauga branza ..
crema se intinde peste blat si se da la frigider...
Glazura:Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic numai ca in loc de lapte, veti pune Fanta!
cand budinca e gata, se lasa la racorit ... acoperind vasul si amestecand din cand in cand ca sa nu faca pojghita deasupra!
glazura se adauga calduta peste prajitura rece!
 Prajitura se pastreaza la frigider acoperita, se portioneaza dupa bunul plac!
Pofta mare! Va pup! ne auzim curand!