Prajitura Excelent
articol scris de bucatareselevesele blog bucatareselevesele.blogspot.com nu mai doreste
Foi
8 oua
8 lg zahar
8 lg faina
Esenta de vanilie
Crema
2 oua
200 gr zahar
2 lg apa
1 pac margarina rama
50 gr cacao
1 esenta rom
Glazura
200 gr ciocolata
100 ml frisca
50 gr unt.
Fistic maruntit
Preparare foi
Albusurile se bat spuma cu zaharul si se amesteca usor cu galbenusurile omogenizate cu esenta de vanilie.Se cerne faina deasupra incorporand-o in amestec.Se intind doua foi pe hartie de copt si se coc la foc moderat .Le pudram bine cu zahar pudra sa nu se lipeasca intre ele pana ce le folosim.
Crema
Ouale zaharul si apa se fierb pe baie de apa pana la proba de fir .Adaugam cacao cernuta ,incorporam si lasam sa se raceasca.Incorporam margarina putin cate putin mixand la putere mare.Aromatizam crema cu esenta de rom la fiola.
Glazura
Ciocolata frisca si untul se pun intr-o craticioara pe baie de apa pana ce se obtine o glazura omogena
Asamblare
Foile de rulada se taie in bucati egale (eu am obtinut 8 buc).Pentru un straif de prajitura avem nevoie de 5 buc pe care le-am asamblat impreuna cu crema.Celelalte 3 buc le-am taiat pe din doua (obtinand 6 buc)formand si din ele e un al doilea straif ..binenteles la jumatatea primului.Se dau la rece dupa care se glaseaza in glazura de ciocolata.Pentru asta e nevoie ca straiful sa fie pus pe un gratatr .
Dupa ce glazura s-a intarit portionam prajitura in portii egale cu ajutorul unui cutit cu lama fierbinte
Decoram cu fistic maruntit.