Prajitura Elena
Sursa Prajitura Elena
articol scris de Lissa blog torturilelissei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Una dintre prajiturile de Craciun e prajitura Elena ... o prajitura veche si foarte buna ,nu am mai facuto de foarte mult timp si acum o trec in Top 10 Cele mai bune retete de prajituri
O veti gasii si in lumea magica de pe Prajituria .ro
Blat:
4 oua ,
150 g zahar pudra,
150 g margarina Rama,
2 lg(linguri) cacao,
150g faina,
1 plic praf de copt.
Se spumeaza bine galbenusurile cu zaharul,se pune margarina moale (nu topita) si cacao,
se pune faina impreuna cu praful de copt amestecand cu lingura .
Albusurile care au fost batute spuma tare ,se incorporeaza in compozitie amestecand tot cu lingura.
Compozitia o sa fie ceva mai tare si o sa va para putina ,dar e suficienta ....in tava cu dim. de 30/22 in care am pus hartie de copt ,am intins compozitia de blat ...se da la cuptor pana la proba cu scobitoarea.
O veti gasii si in lumea magica de pe Prajituria .ro
Blat:
4 oua ,
150 g zahar pudra,
150 g margarina Rama,
2 lg(linguri) cacao,
150g faina,
1 plic praf de copt.
Se spumeaza bine galbenusurile cu zaharul,se pune margarina moale (nu topita) si cacao,
se pune faina impreuna cu praful de copt amestecand cu lingura .
Albusurile care au fost batute spuma tare ,se incorporeaza in compozitie amestecand tot cu lingura.
Compozitia o sa fie ceva mai tare si o sa va para putina ,dar e suficienta ....in tava cu dim. de 30/22 in care am pus hartie de copt ,am intins compozitia de blat ...se da la cuptor pana la proba cu scobitoarea.
Blatul l-am intors cu partea de jos in sus si l-am insiropat ....3-4 lg de zahar se caramelizeaza ,se pune 150 ml apa si se lasa pana se topeste zaharul,cu siropul rece am insiropat blatul.
Crema 1 :
250 g nuca macinata ,
150 g zahar pudra ,
100 ml rom.
Se amesteca impreuna si compozitia se intinde peste blat.
Eu am pus esenta de rom ,am avut cam 90 ml si a fost suficient.
250 g nuca macinata ,
150 g zahar pudra ,
100 ml rom.
Se amesteca impreuna si compozitia se intinde peste blat.
Eu am pus esenta de rom ,am avut cam 90 ml si a fost suficient.
Crema 2:
4 oua ,
200 g zahar,
2lg cacao,
250 g margarina Rama.
Ouale intregi cu zaharul si cacaua se bat pe baie de abur pana se ingroase ,se iau de pe foc si se lasa pana se racesc.
Margarina Rama lasata la temperatura camerei ,se spumeaza bine si se amesteca cu crema.
4 oua ,
200 g zahar,
2lg cacao,
250 g margarina Rama.
Ouale intregi cu zaharul si cacaua se bat pe baie de abur pana se ingroase ,se iau de pe foc si se lasa pana se racesc.
Margarina Rama lasata la temperatura camerei ,se spumeaza bine si se amesteca cu crema.