Prajitura Eleganta Cu Visine
articol scris de vdaiana blog testdaiana1.blogspot.com
Prajitura cu visine inspirata de amalia
Ingrediente:
Pentru blat:
* 4 oua mari
* 10 linguri de zahar
* 1 plic praf de copt* 1 plic de zahar vanilat
* 5 linguri de faina (cu varf)
* 2 linguri coaja rasa de lamaie
Crema si topping:
* 1 plic de cremsnit de la Dr Oetker* 750 ml lapte
* 2 plicuri de gelatina rosie de la Dr. Oetker
* 200 ml suc de visine + 200 ml apa pt prepararea gelatinei rosii
* 1-2 kg de visine proaspete, fara samburi
"Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga pe rand cele 10 linguri de zahar ( ca si pentru bezea) si zaharul vanilat. Apoi se adauga galbenusurile pe rand, faina amestecata cu praful de copt si se amesteca prin rasturnare pana cand se incorporeaza totul si devine o masa omogena. Puneti blatul intr-o tava de dimensiuni 26x36, tapetata cu hartie de copt ( se poate pune intr-o forma de tort cu d=26cm), asezati visinile deasupra ( eu le-am lasat sa se scurga si apoi le-am pudrat cu faina sa nu se lase la fund).
Se coace la foc mic 25 de min. Se lasa sa se raceasca si se pune pe un platou sau tava.
Dupa cum vedeti iasa foarte pufoasa. Daca vreti va opriti aici, o pudrati cu zahar si o papati, daca nu va adunati puterile si continuati.
Se face crema conform instructiunilor de pe plic si se aseaza pe blatul racit.
Se pun visinele deasupra, mie abia mi-au ajuns ca am mai mancat cateva.
Apoi sucul ramas se amesteca cu apa pana ajunge la 250 ml, 2 linguri zahar si cu pliculetul de gelatina, se fierbe 2 min si se pune peste prajitura. Se lasa la rece 3 ore."
Gustul e fantastic! Si dulce si acrisor si blat pufos si crema dulce si visine reci
Am avut 2 boluri cu visine (1 pt pus in blat si 1 pt pus deasupra) - deci prima poza x 2 (ca si cantitate nu stiu cat am avut, n-am cantarit)
***
***