contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Egipteana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Se fac patru foi si doua creme.Budinca de vanilie si crema de frisca cu zahar ars si nuci.
Ingrediente pentru 2 foi: 4 albuse de ou, 4 linguri de zahar, 1 lingura de faina, 80 grame de nuci.
Preparam pe rand cate 2 foi. Batem albusurile spuma, impreuna cu zaharul pentru cele 2 foi, nucile le amestecam cu faina si le adaugam cu lingura in compozitie. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem cu lingura din compozitie la distanta una de cealalta 2 foi, incercand sa le facem la fel de mari ca atunci cand se suprapun sa fie la fel. Se coc in cuptorul incins timp de 20 minute.
Acelasi procedeu il repetam si pentru celelalate 2 foi. Este indicat sa asteptati sa preparati ingredientele pentru celelalte 2 foi inainte de a le scoate din cuptor pe primele ca sa nu se lase compozitia.
Ingrediente pentru crema 1 (Budinca de vanilie): 8 galbenusuri, 6 linguri de zahar, 340 ml lapte, 2 linguri de amidon (faina), 170 g unt, 1 esenta de vanilie fiola.
Punem intr-o cratita galbenusurile, zaharul, amidonul si adaugam treptat laptele amesetcant cu telul. Punem pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Dam de pe foc cratita, adaugam untul si esenta de vanilie. Lasam budinca sa se raceasca de tot.
Ingrediente pentru crema 2 (Crema de frisca cu zahar ars si nuci) : 200 ml frisca, 150 g zahar, 120 g nuci.
Topim zaharul si il punem pe staniol sa se intareasca, apoi il faramam bine cu un facalet.
Frisca batuta o amestecam cu zaharul pisat si cu nucile pisate.
Cele 4 blaturi coapte, care s-au racit intre timp le punem pe un platou. Impartim cremele in 3. Punem primul blat apoi punem budinca de vanilie, crema de frisca, apoi alt blat si tot asa alternam pana se termina. Ultimul blat il acoperin cu frisca, iar pe deasupra razuim ciocolata.
Aceasta prajitura este in topul preferintelor mele.
Este Delicioasa!

Articol recomandat de http://lily-musat.blogspot.com/2009/09/prajitura-egipteana.html