contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Dobos

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
Pentru foi:
500 g faina
100 g zahar
100 g margarina sau unt
1 ou
2 linguri miere de albine
1 lingurita amoniac
1 pahar lapte
Crema:
3 budinci de ciocolata
0,750 ml lapte
6-8 linguri zahar
200 g Finetti
200g unt
Decor:
1 plic Glazura cu gust de ciocolata de la Dr. Oetker
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru foi se face un aluat potrivit( care sa se intinda usor). Se imparte in 5 parti .Se intinde cate  o foaie si se coc pe dosul tavii.
 
Crema se pregateste astfel:
Cele trei plicuri de budinca, se pregatesc conform instructiunilor de pe plic( doar ca eu am folosit doar cate 2 linguri de zahar, pentru fiecare budinca-in total 6 ). Dupa ce s-a racit crema de budinca, adaugam treptat untul( la temperatura camerei) si mixam pana devine o crema fina. La urma adaugam crema de Finetti (care ii da un gust aparte si unic!).

Cu aceasta compozitie  umplem  foile.
Foaia de deasupra o decoram cu Glazura  cu gust de ciocolata, sau orice alta glazura dorim.


Pofta buna!!!