Prajitura Dobos
Sursa Prajitura Dobos
articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Pentru foi:
500 g faina
100 g zahar
100 g margarina sau unt
1 ou
2 linguri miere de albine
1 lingurita amoniac
1 pahar lapte
Crema:
3 budinci de ciocolata
0,750 ml lapte
6-8 linguri zahar
200 g Finetti
200g unt
Decor:
1 plic Glazura cu gust de ciocolata de la Dr. Oetker
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru foi se face un aluat potrivit( care sa se intinda usor). Se imparte in 5 parti .Se intinde cate o foaie si se coc pe dosul tavii.
Crema se pregateste astfel:
Cele trei plicuri de budinca, se pregatesc conform instructiunilor de pe plic( doar ca eu am folosit doar cate 2 linguri de zahar, pentru fiecare budinca-in total 6 ). Dupa ce s-a racit crema de budinca, adaugam treptat untul( la temperatura camerei) si mixam pana devine o crema fina. La urma adaugam crema de Finetti (care ii da un gust aparte si unic!).
Cu aceasta compozitie umplem foile.
Foaia de deasupra o decoram cu Glazura cu gust de ciocolata, sau orice alta glazura dorim.
Pofta buna!!!