Prajitura Divina
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Odata cu aceasta prajitura am realizat ca nu exista sintagma “cea mai buna prajitura raw” deoarece TOATE sunt delicioase! Cremoase, fine, aromate, o nebunie!
Prajitura de fata este de fapt o varianta modificata a unei retete gasite pe net. Eu am inlocuit zmeura cu capsune si avocado cu banane si am facut mici modificari la blat si crema. Ceea ce-mi place mult de tot la praji este crema de ciocolata care, dupa o zi de tinut in frigider, capata o textura usor gelatinoasa. Un alt lucru care imi place la nebunie e blatul: moale, usor….Mmmm!
Si inca un avantaj al acestei minunatii: daca o preparati in tava patrata va iesi prajitura, iar daca o veti prepara in tava rotunda veti obtine un minunat tort!
Prajitura divina
Blat
- 2 cani nuca (eu nu am avut si am folosit alune de padure – merg minunat)
- 1 banana bine coapta
- 1 cana stafide
Punem toate ingredientele in robot si mixam pana rezulta o compozitie lipicioasa.
Turnam compozitia intr-o tava si o nivelam cu mainile umezite. Dam la rece.
Ciocolata
- 2 lg cacao
- 1 lg unt de cocos
- 1 lg ulei de in
- 1/2 l-ta sirop de agave / miere
- 1/2 l-ta extract de vanilie
Uleiul de cocos se topeste si apoi se amesteca intr-un vas cu restul ingredientelor.
Ciocolata obtinuta se toarna peste blat si se niveleaza cu o spatula. Se da la rece.
Crema de caju
- 2 cani caju inmuiat 1 ora si scurs
- 1 l-ta extract de vanilie
- 3 lg unt de cocos
- 1 lg sirop de agave / miere
- 1/2 l-ta sare
Untul de cocos se topeste. Se pun toate ingredientele in robot si se mixeaza pana se obtine o crema omogena.
Crema se toarna peste ciocolata si se da la congelator pentru 1 ora.
Crema de fructe
- capsuni / afine / zmeura / cirese / visine / mure – inghetate
Fructele se lasa la dezghetat si apoi se mixeaza bine. Se toarna crema obtinuta peste crema de caju si se da la congelator pt 15 minute.
Crema de ciocolata
- 2 avocado bine coapte sau 2 banane bine coapte
- 1 l-ta extract de vanilie
- 3 lg cacao pudra
- 2-3 lg sirop de agave / miere
- 2 lg unt de cocos
- apa / lapte de nuca pt fluidizarea cremei
Se pun toate ingredientele in robot (cu exceptia apei/laptelui) si se mixeaza bine. Daca compozitia este prea groasa se adauga apa/lapte doar cat sa o faca semi-fluida. Aveti grija sa nu o subtiati prea tare, altfel nu se va intari bine!
Se toarna crema peste prajitura si se niveleaza cu o spatula.
Se pune tava la congelator pana cand ingheata, apoi se scoate si se pastreaza in frigider pana in momentul servirii.
Tinuta la frigider prajitura are o valabilitate de 3 zile iar la congelator – pana la 2 saptamani.
Pentru detalii legate de cumpararea unor anumite ingrediente urmati acest link.