Prajitura Din Foi Cu Miere Ii
articol scris de stelacraciun blog retete-prajituri.net
Prajitura din foi cu miere II
Aluatul : 500 g faina, 50 ml smintina, 4 oua maxi, 50 g unt, 200 g miere, 50 g zahar, o lingurita cu virf bicarbonat de sodiu sau de amoniu, sau praf de copt.
„Crema de lamiie pentru foi” sau orice crema de tort.
Se cantareste greutatea castronului, apoi se cintareste mierea in el; se adauga zaharul, smintina, untul moale sau topit (dar rece), coaja de lamiie rasa, ouale intregi si, la urma, faina cu praful de crescut. Aluatul mai moale se amesteca bine cu lingura. Tava pe care se coace trebuie sa fie intotdeauna foarte rece, altfel margarina cu care se unge se va topi si aluatul va aluneca, au se va lipi de tava. Se unge bine dosul tavii cu margarina solida (pina se albeste), apoi se intinde aluatul, cu un cutit cu lama lata, in strat cit mai subtire (2 mm); tava trebuie sa fie uniform acoperita. Se coace la foc mijlociu &—7 minute.
Dupa 5 minute, se intoarce tava, daca cuptorul nu coace uniform ti focul se reduce putin. Foaia cu miere se va rumeni peste tot, capatind culoarea maro deschis. Cind se scoate din cuptor, se trece repede cu cutitul de sus i« jos pe marginea tavii, ca sa se indrepte marginile foii si de asemenea, pe sub foaie, ca aceasta sa se desprinda; apoi, i se da drumul sa alunece pe o suprafata dreapta. Fiecare foaie se coace la fel; pe masura ce se coc, se suprapun. Foile vor fi foarte fine si fragede, dupa ce se ung cu crema, mai ales, daca aceasta este putin mai moale.
Prajitura se lasa 3—2 zile intr-un loc racoros, apoi se taie in bucati de 1/5 cm.