contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Din Albusuri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Din categoria ce facem daca ne raman albusuri sau cum am ratat o crema patisciera , va prezint o prajitura aromata, umeda si pufoasa ( despre prajitura e vorba :))). Reteta este preluata de pe un blog estonian , cu mici modificari .

 

 

Mod preparare:

Batem albusurile spuma tare, apoi adaugam tot zaharul si batem pana acesta se topeste si obtinem o spuma lucioasa si tare.

Faina o amestecam cu praful de copt si amidonul si o adaugam la albusuri, lingura cu lingura amestecand peste cap sa nu se lase spuma. Cand am ajuns la jumatatea cantitatii de faina adaugam si uleiul ( tot ).

La sfarsit adaugam si coaja de lamaie.

Turnam intr-o forma de chec sau tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Coacem 30 minute la foc mic in cuptorul preincalzit. Eu am pus dupa 15 minute o folie de aluminiu deasupra sa nu se rumeneasca prea tare.
Probam cu o scobitoare si daca este gata o scoatem, lasam sa se raceasca putin si o rasturnam pe un gratar sau fund de lemn.

Se desprinde foarte usor.

Nu va scriu sa asteptati sa se raceasca pentru ca dupa cum miroase in toata casa nu o sa aveti prea multa rabdare :)).