Prajitura Din Albusuri
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Din categoria ce facem daca ne raman albusuri sau cum am ratat o crema patisciera , va prezint o prajitura aromata, umeda si pufoasa ( despre prajitura e vorba :))). Reteta este preluata de pe un blog estonian , cu mici modificari .
Mod preparare:
Batem albusurile spuma tare, apoi adaugam tot zaharul si batem pana acesta se topeste si obtinem o spuma lucioasa si tare.
Faina o amestecam cu praful de copt si amidonul si o adaugam la albusuri, lingura cu lingura amestecand peste cap sa nu se lase spuma. Cand am ajuns la jumatatea cantitatii de faina adaugam si uleiul ( tot ).
La sfarsit adaugam si coaja de lamaie.
Turnam intr-o forma de chec sau tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Coacem 30 minute la foc mic in cuptorul preincalzit. Eu am pus dupa 15 minute o folie de aluminiu deasupra sa nu se rumeneasca prea tare.
Probam cu o scobitoare si daca este gata o scoatem, lasam sa se raceasca putin si o rasturnam pe un gratar sau fund de lemn.
Se desprinde foarte usor.
Nu va scriu sa asteptati sa se raceasca pentru ca dupa cum miroase in toata casa nu o sa aveti prea multa rabdare :)).