Prajitura Desteapta
Sursa Prajitura desteapta
articol scris de Silvioara2 blog bucatariasilviei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
8 oua, 1 litru de lapte caldut, 300 gr zahar tos (o cana si jumatate), 2 linguri apa rece, un pachet de margarina Unirea (250 gr.), 2 pliculete zahar vanilat, coaja de lamaie (in reteta nu scrie, dar eu am pus), 220 gr. faina (12 linguri).
Mai intai am topit pe foc mic margarina si am lasat-o la racit. Laptele l-am incalzit numai putin, ca pentru bebelusi. Am separat albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul tos, doua linguri de apa, zaharul vanilat, coaja de lamaie si am amestecat pana la omogenizare. Peste ele am pus margarina topita, faina, apoi laptele caldut.
La sfarsit am incorporat si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Marturisesc ca am fost putin sceptica vazand aluatul foarte moale, lichid.
Intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptor pentru aprox. o ora la foc moale spre mediu. Cand se aureste frumos deasupra este gata. Se lasa sa se raceasca complet si apoi se pudreaza cu zahar si se portioneaza. Mi-a placut.