Prajitura Desteapta
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Este o prajitura care se prepara rapid si la fel de rapid se termina…..
Ce iti trebuie pentru o tava (poza 1)
- 250 gr zahar
- 1 pachet unt (200gr)
- 9 oua
- 9 linguri de faina
- 1 litru lapte
- zahar vanilat
- esenta de rom
- coaja de lamaie și de portocala
Plan de lucru:
- Se pune la foc mic laptele, peste care aduagam zaharul (poza 2)
- Apoi aduagam untul (poza 3) si tinem pe foc pana cand acesta s-a topit (poza4). Apoi dam la racit.
- Separam albusurile de galbenusuri (poza 5)
- batem albusurile spumă (poza 6)
- frecam galbenusrile cu zaharul vanilat (pozele 7 si 8 )
- pregatim coaja de lamaie și portocala (poza 9 ).Adaugam laptele racit peste galbenusuri (poza 10). Treptat adaugam usor albusurile spuma si faina si amestecam cu lingura de lemn (poza 11).
- Adaugam coaja de portocala si lamaie si esenta de rom (poza12).
- Punem compozitia obtinuta intr-o tava (dimensiuni 25×37 cm), pe care am uns-o cu unt (poza13).
- bagam la cuptorul incins aproximativ 50-60 de minute, pana se rumeneste. (poza 14)
Atentie , prajitura se coace la foc mic.
- pofta buna! (pozele 15, 16)
Timp de preparare: 90 de minute (incluzand cele 60 min la cuptor).
Pret: 20 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: C2. Prajituri