Prajitura Desteapta
articol scris de corneliachita blog chitacornelia.blogspot.com
INGREDIENTE:
8 oua
1 l lapte
250 gr zahar
9 linguri faina
250 gr margarina
1 plic zahar vanilat
esenta de vanilie
zahar pudra cu aroma de vanilie
PREPARARE:
Se topeste margarina pe foc apoi se lasa la racit. Intr-un vas mai mare se freaca bine galbenusurile cu zaharul tos si zaharul vanilat In aceasta compozitie se adauga usor, ca la maioneza, margarina topita si racita. Se incorporeaza faina cernuta, apoi treptat laptele caldut si esenta de vanilie. Albusurile se bat spuma si se amesteca usor de sus in jos in compozitie pana cand totul se omogenizeaza. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava cu pereti inalti unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se introduce tava in cuptorul incins si se coace la foc mic cca. 50-60 minute. Cand este gata si se stinge focul, se lasa sa se raceasca in cuptor , caci prajitura crescuta frumos se va lasa daca se scoate imediat. Se pudreaza cu zahar cu aroma de vanilie. I se spune DESTEAPTA , pentru ca in timpul coacerii, se formeaza doua straturi de blat iar la mijloc unul de crema. POFTA BUNA!