contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Deliciu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta este una dintre cele mai fine si bune prajituri pe care am pregatit-o pana acum.
Iar la aniversarea provocarii "Dulce Romanie" nu putea, bineinteles, sa lipseasca aceasta prajitura. 
Asadar "Dulce Romanie" a implinit 2 ani!
2 ani de parade minunate si preparate extrem de gustoase!

 Sa ii uram acestei provocari, retete cat mai gustoase si sa sarbatorim cu una din cele mai bune retete!


Pentru o tava cu dimensiunile 21x38 cm avem nevoie de:

Blat: 7 albusuri, un praf de sare, 200 gr zahar, 4 linguri nuci macinate, 2 plicuri zahar vanilat, 2 linguri faina, 300 gr nuca prajita si tocata grosier.

Crema: 7 galbenusuri, 10 linguri de zahar, 7 linguri lapte, 600 gr frisca, 1 lingura esenta de vanilie, 2 pliculete intaritor frisca

Diverse: 200 gr biscuiti cu unt sau Petit Beurre, 150 ml cafea, ciocolata pentru decor



Intr-o tava tapetata cu hartie de copt distribuim uniform cele 300 gr de nuca prajita si taiata.
Batem albusurile souma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul pe rand si zaharul vanilat. Incorporam usor cu ajutorul unei spatule nuca macinata si faina. Rasturnam aluatul peste nuca si coacem blatul la 175 grade timp de 20 de minute (se verifica cu scobitoarea).
Dupa ce se coace, rasturnam blatul si distribuim uniform pe suprafata lui Nutella, cat timp blatul este cald. 
Lasam blatul la racit apoi il transferam in tava in care l-am copt.


Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul si cu lapte. Le fierbem la bain-marie pana obtinem o crema grosuta de consistenta smantanii. Lasam la racit.
Batem frisca spuma cu intaritorul, apoi incorporam usor crema racita. La sfarsit adaugam esenta de vanilie.


 Intindem jumatate din crema peste blat, acoperim cu un strat de biscuiti inmuiati in cafea, apoi intignem si cealalta jumatate de crema.
Lasam la rece pana a doua zi si servim cu ciocolata rasa.


Pofta buna!