Prajitura Deliciu
Sursa Prajitura Deliciu
articol scris de Diana blog dianacakes.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
pentru o portie mare de prajitura avem nevoie de:
200g crema de ciocolata finetti sau nutella
200g nuca taiata
150g biscuiti simpli
1 cana cafea indulcita
pentru blat:
7 albusuri
1 lingura suc de lamaie
200 g zahar
4 lg nuci macinate
2 lg faina
tapetam o tava mare, 28/40cm cu hartie de copt si intindem nuca taiata
albusurile le mixam bine cu sucul de lamaie, adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa ce nu curge
cu o lingura de lemn incorporam nucile si faina, amestecand usor de jos in sus.
turnam compozitia in tava peste nuci si coacem blatul la 180` C aproximativ 25 minute.
scoatem blatul cald din tava, il intoarcem cu fata in jos si il ungem cu crema de ciocolata.
pentru crema :
7 galbenusuri
10 lg zahar
7 lg lapte
350 ml frisca
1 esenta de vanile
amestecam galbenusurile, zaharul si laptele si punem crema la fiert pe baie de aburi pana se ingroasa apoi o lasam la racit.
batem frisca apoi adaugam treptat crema racita si mai mixam putin pana se formeaza o crema spumoasa.
peste blat se intinde jumatate de crema, se aseaza biscuiti inmuiati cateva secunde in cafea, apoi intindem si restul de crema
lasam prajitura la rece pana a doua zi.
.