Prajitura Delicioasa Cu Cafea
articol scris de danagaby.blogspot.co blog danagaby.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ai nevoie de:
Pentru foi:
200g unt
1 ou
250g zahar
1 lingurita praf de copt
150 g nuci macinate(migdale sau alune)
700 g faina
1 praf de sare
Pentru crema:
3 oua
150 g zahar
1 lingurita cafea instant
200 g unt
Mod de preparare:Oul se freaca cu zaharul, se adauga untul moale, nucile,sarea,praful de copt si faina in ploaie.Rezulta un aluat nelipicios care se imparte in 3 parti egale.Se intind foile si se coc pe rand pe fundul unei tavi tapetata cu foie de copt , 10 min. la foc mic.
Crema: Se freaca spuma ouale, zaharul si cafeaua. Se pune pe baie de aburi si se fierbe pana se ingroasa apoi se lasa la racit. Cand e rece se adauga untul si se freaca bine pana obtinem crema spumoasa.
Cu aceasta crema umplem foile astfel: pe un blat de lemn se pune o foaie pe care intindem un strat de crema, din nou foie, crema , astfel ultimul strat ramane crema. Se lasa la rece cel putin 2 ore apoi se taie.Se poate decora cu ciocolata topita si frisca.