contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura De Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

O am din caietul cu retete, scrisa de tatal meu, in 1996. Eu nu am mai facut-o pana acum.

Asadar pentru 9 briose si un tortulet cu diametrul de 20 cm am folosit: 1 pahar de ulei (mergea foarte bine si pe 3/4), 2 pahare de apa, 2 si 1/2 pahare de faina, 1 pahar de zahar, o lingurita de bicarbonat, 1 pliculet de zahar vanilat, 2 lingurite de cacao, 3 linguri de gem de visine, o mana de stafide, cateva visine conservate, zahar pudra pentru decor.

Apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si faina le-am amestecat intr-un vas, am adaugat gemul si am omogenizat,

apoi am pus stafidele.

A rezultat un aluat mai moale decat cel de pandispan. Am turnat in formele de briose, si in fiecare briosa am pus cate o visina.

Aluatul ramas l-am pus intr-un vas mic rotund, tapetat cu hartie de copt.
Am dat briosele la cuptorul incins, la foc potrivit 30 de minute. Cel mai bine faceti testul cu scobitoarea sa vedeti cand este gata.
Dupa ce le-am scos din cuptor, le-am lasat sa se raceasca, apoi am pudrat si am servit.

Si tortuletul:

Si o briosa desfacuta:

Si reteta:

Pofta buna! :)

Articol recomandat de caietul-cu-retete.blogspot.com