Prajitura De Post Cu Nuca De Cocos
articol scris de TeoBucatar blog teobucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa cum sincer am recunoscut, obisnuita fiind sa gatesc mai mult mancaruri pe baza de carne, cu cateva exceptii nu prea as sti ce sa incropesc pentru o zi de post. Cu atat mai mult un desert, o prajiturica ce se poate incadra in aceasta categorie.
Asa ca m-am pus pe studiat si in mod uimitor am gasit o multime de astfel de retete. Dintre toate mi-a sarit in ochi aceasta prajitura de post cu nuca de cocos a Laurei si am fost placut impresionata sa constat ca, in pofida neancrederii in ceea ce putea sa iasa din cateva ingrediente simple, rezultatul a fost nemaipomenit de bun si apreciat cum trebuie de degustatorii mei de dulciuri...
Ingrediente (pentru o tava de cca 30/28):
-100 g fulgi de cocos,
-o cana de faina,
-o cana de zahar,
-o cana de apa,
-o jumatate cana de ulei,
-o ligura de cacao,
-un praf de copt,
-3 plicuri zahar vanilat (sau o esenta vanilie),
-coaja rasa de la o lamaie,
Preparare:
Prepararea este extrem de simpla si anume se pun intr-un castron cocosul cu zaharul, praful de copt, aromele si se amesteca cu o lingura dupa care se toarna ingredientele lichide, faina si se mixeaza usor sau se foloseste un tel. Compozitia rezultata trebuie sa aiba consistenta unui aluat de chec.
Se imparte compozitia in doua si jumatate se amesteca cu lingura de cacao. Intr-un vas uns si tapetat (sau hartie de copt) se aseaza compozitia neagra apoi cea alba si se da la cuptor care a fost incalzit dinainte.
Se coace cca 30 min sau, pentru siguranta pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a racit se taie in patrate cu latura de 3-4 cm si se pudreaza cu zahar. Initial am avut intentia sa fac glazura de cacao, fapt pentru care am si pus partea neagra jos si cea alba deasupra dar cum lucrurile s-au "precipitat" prajitura a fost mancata ca atare.
Prajitura de post cu nuca de cocos este foarte aromata, puternic parfumata de vanilie si lamaie cu o textura moale si racoroasa...