Prajitura De Post Cu Nuca De Cocos Si Nesquik
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
Pentru prajitura:
350 g faina
60 g nuca de cocos
3 linguri nesquik
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
200 g zahar tos
250 ml apa
1 lingurita suc portocale
1 plic zahar vanilat
1/2 lingurita esenta de portocale
60 ml ulei
Pentru glazura:
100 ml apa
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
2-3 picaturi esenta de rom
1 lingurita margarina
PREPARARE:
Amestecam intr-un vas apa cu ulei, zahar vanilat, zahar, esenta de portocale, ulei, suc de portocale pana se dizolva zaharul. Turnam amestecul lichid peste restul de ingrediente solide (faina, nuca de cocos, praf de copt, praf de sare, nesquik) si amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam aluatul intr-un vas de copt tapetat cu hartie de copt (20*25 cm) si vom coace prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 30-35 minute. Cand este gata o punem pe un gratar sa se raceasca.
Cu 10 minute inainte sa scoatem prajitura din cuptor pregatim glazura, punand sa fiarba toate ingredientele, cu exceptia margarinei. Le lasam cam 10 minute, la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand se ingroasa, luam de pe foc, punem margarina si amestecam. Lasam putin sa se raceasca apoi o punem peste prajitura si o intindem cu ajutorul unei spatule.
Cu adevarat gustoasa, aceasta prajitura merge incercata chiar daca nu suntem in post.
Pofta buna!