Prăjitură De Post, Cu Foi
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Nu cu mult timp in urma am pregatit, la foc rapid, 4 prajituri de post; nu am apucat sa le fotografiez in toata splendoarea lor :) Doar traim in secolul vitezei, nu? :P Am reusit doar cateva instantanee, cu vreo doua prajituri, ramase stinghere, pe o farfuriuta.
Plecand de la prajitura cu foi cu suc de rosii am pregatit ceva asemanator. Crema mi-a "suflat-o" maica-mea.
Asadar am folosit pentru foi: 11 linguri ulei,
11 linguri zahar,
11 linguri apa minerala,
un praf de sare,
1 lingurita amoniac stins cu putin otet (sau zeama de lamaie),
faina, cat e necesara pentru framantarea unui aluat bun de intins.
O foaie am colorat-o cu cacao.
Aluatul rezultat (am folosit robotul de bucatarie) l-am impartit in 4, apoi am intins foile si le-am copt pe dosul tavii, tapetate cu hartie de copt, cca 12 minute, (pana incep a se rumeni); cea mai mica si uratica foaie am rupt-o in bucati.
Pentru crema am folosit: o cana cu apa,
3 linguri cacao,
200 g zahar,
foaia rupta bucatele.
Toate aceste ingrediente le-am pus pe foc si le-am fiert pana s-au transformat intr-un terci. Am aromat cu putina esenta de rom.
Am montat prajitura asa: foaie alba, 1/2 crema, foaie maro, 1/2 crema, foaie alba. Peste prajitura am asezat un fund de lemne si o greutate si am uitat de ea pana a doua zi.
Recunosc, am avut ceva emotii pentru ca s-a fragezit mai greu. Dar a fost tare buna.
P.S. Multumesc mult pentru premii, Lia si Lenuta! Le postez cat de repede!
A, trebuie sa fac ceva modificari pe blog, doar a venit iarna :)
Va puup!